2011 Patent Günleri Hacettepe Üniversitesi'nde Başladı

Türk Patent Enstitüsü, Hacettepe Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi Teknokent AŞ arasında işbirliğiyle gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek olan 2011 Patent Günleri etkinliği, Hacettepe 1. Ar-Ge Binası Konferans Salonu'nda başladı. Bilgilendirme semineri ve patent uzmanları tarafından birebir danışmanlık hizmetlerinden oluşan Patent Günleri etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, yenilikçiliği, üretkenliği ve yaratıcılığı teşvik etmek, sınai mülkiyet
hakları konusunda bilgi ve bilinç düzeyini artırmak, ulusal inovasyon sistemini güçlendirmek ve üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla 2008 yılından bu yana etkinliğin farklı illerde düzenlendiğini, bu yıl ise Ankara'da gerçekleştirdiklerini ifade etti. Patent araştırması yapılmadan bilimsel projelerin desteklenmemesi gerektiğine dikkat çeken Asan, patent günleri programının gerçekleştirilmesine katkı veren Hacettepe Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Uğur Erdener ise, temel amacın patent süreci konusunda gerek akademisyenleri gerek öğrencileri bilgilendirmek olduğunu ifade ederek, üniversitelerin sürece katılımını teşvik etmeyi amaçladıklarını vurguladı.
Türk Patent Enstitüsü hakkında tanıtım filmi gösteriminin ardından patent, faydalı model, marka ve tasarımıyla ilgili Ankara'da en fazla başvuru yapan kişi/firmalara plaket verildi. Türk Patent Enstitüsü Başkanı en fazla başvuru yapanlara plaket verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder